02-07-08

De vlucht door het koekoeksnest # 4.

  De mannelijke agent gaat achter het stuur zitten, de vrouw neemt als begeleider het plan van Brasselt vast. Ze zit wat in de knoei wegens het bijzondere van de bestemming en draait de kaart in alle richtingen rond. Ik hoor het woord Veststraat vallen. Ik herinner me dat daar de kliniek Sint Lipsius is gevestigd waar veel vriendinnetjes van één nacht vroeger stage liepen. Ik help die sukkelende nieuwbakken agent uit de verre provincie die, volgens ze laat verstaan, voor het eerst in de hoofdstad komt eventjes de weg te vinden om sneller een antwoord te hebben op mijn vraag wat ik daar moet gaan doen. Wij rijden wel degelijk de ondergrondse parkeergarage van de kliniek in. De politieman parkeert de combi slordig naast een gele ambulance. Verplegers in wit pak lopen af en aan, op een melkglazen deur staat een rood kruis. De agenten stappen uit, sluiten de auto af en stappen aarzelend een gang in.  

Ik ben terug rustig nu en wacht af. Dit lijkt me geen schrikwekkende omgeving. Ik bekijk hoe simpel en kwetsbaar het interieur is van deze bus. De bekleding van de portieren aan de binnenzijde is in karton en daarachter ligt waarschijnlijk het mechanisme om de deuren te openen van binnenuit. Het vraagt niet veel inspanning om het interieur te vernielen om te vluchten, maar de vraag wat er nu staat te gebeuren houdt me eigenlijk meer bezig dan een vluchtplan. 

Wat later komen ze terug, vergezeld van een jonge man van kleine gestalte. Hij heeft kort geschoren haar en een ringbaard, is gekleed in jeans, een donkerblauwe pull met rolkraag met een insigne op de bovenarm en heeft zwarte leren bottines aan. Hij lijkt op een inschikkelijke, zachtaardige bewakingsagent. De agenten schuiven het achterportier open van het busje. Ik word gesommeerd uit te stappen en mee te gaan met de man die zich voorstelt als le docteur Chalon.

08:46 Gepost door Guillaume de Monts in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

oei wordt het voor Guillaume een collocatie!

Gepost door: Emily | 02-07-08

De commentaren zijn gesloten.