20-06-08

Een verklaring.

 

Ik realiseer mij dat de pijn voor Mabel groot moet zijn geweest toen ik in het voorjaar na de reis met Catherine naar Kreta aan de kinderen het relaas deed van de avonturen die wij daar beleefd hadden. Mabel zat er niet bij, maar ze kon blijkbaar horen wat ik vertelde. Wij hebben daar alles gedaan behalve aan een zwembad liggen. Catherine wist als archeologe perfect welke sites wij moesten bezoeken om de stenen en monumenten die de mythologie en geschiedenis van het eiland tot leven brengen te kunnen zien, ruiken en voelen zonder daarbij het pad van autocars met luchtgekoelde aanhangers van Tui en Thomas Cook te moeten kruisen. Wij hebben er met een 4X4 rond gereden, een moto gehuurd, een paar dagen gekampeerd op een verlaten strand, een trektocht gemaakt in een wonderbaarlijke verlaten canyon, in de voetsporen van Cat Stevens en Joni Mitchell gelopen en per ongeluk kwamen we ook nog terecht in een authentiek hippie-kamp. Dat was een expeditie doorheen 2500 jaar beschaving in de stijl van de vakanties die ik maakte met Mabel vooraleer we kinderen hadden.

Mabel heeft daar nu twee weken aan een poel doorgebracht met de begoede Borgerhoutse burgerij, gemend met kordate hand door kampführer Rik die de intriges van de onderhorigen steeds van achter zijn fornuis gade sloeg en bijstuurde indien het volgens zijn inzichten niet koosjer was wat er gebeurde. Veel leuks zal ze ook niet beleefd hebben aan dat lethargisch koppel. Rosalie begint doorgaans te zeuren over haar katten die ze mist vanaf het ogenblik dat ze haar koffers heeft uitgepakt, terwijl Bob pas opleeft wanneer hij naar andere blote tieten kan kijken dan die van zijn vrouw. Zelfs dat pleziertje is hem in dat Antwerps welvoeglijk reservaat niet gegund. Misschien net daarom gaan zij daar al zo lang. Waarschijnlijk heeft Mabel daar maar één nacht wat opwinding beleefd met die arme huisslaaf die misschien zelf door dat zelfgenoegzaam zootje vanuit de hoogte werd bekeken. Daarom hebben ze dan maar troost gezocht bij elkaar.

Ze zal zich willen wreken hebben op mij met haar affaire en dat is faliekant uitgedraaid. Herr Rik heeft waarschijnlijk zijn loopjongen teruggefloten toen Mabel de tweede keer terug kwam omdat een ongeschreven artikel in het huisreglement bepaalt dat personeel geen overuren mag maken voor eigen rekening om vakantiegangers te dienen. Hij wist heel goed wat er was gebeurd en het leek alsof hij er voldoening in had mij te mede te delen dat die losbandige vetkrabber in de caravan heeft moeten slapen, misschien als straf voor zijn wandaad en als maatregel om toekomstig liederlijk gedrag te voorkomen.

De roddel in die conservatieve club zal ook niet van de poes geweest zijn: een vrouw die seks heeft met een keukenknecht, die met een beetje moeite haar eigen zoon had kunnen zijn, is een zedenloos schepsel. Mabel zal de stekende blikken van die preutse trienen in haar nek gevoeld hebben. Vandaar dat ze weinig bijval had en ze heeft dan maar op instigatie van de goede herder Rik vrede genomen met een tweede keuze vrijgezel waar ze me niets over had gezegd.  

Die tekst die aan de deur hing heeft Mabel waarschijnlijk zelf geschreven in naam van die knaap om de schijn te redden. Het zijn de wensen en dromen van een gekwetste wanhopige vrouw die het tegendeel wil laten uitschijnen. Dat is waarom ze er zo mee uitpakte: voor de literaire kwaliteiten moest ze het niet inkaderen en ophangen.

Die uitroep dat ze drie maal seks had per dag waren bedoeld om mij jaloers te maken en te camoufleren dat ze een maandloon heeft uitgegeven om zich te laten afschepen door een gauleiter met een smoes over een Zwitserse boerin. Ze heeft gewoon geen seks gehad, vandaar dat ze er zo over blufte.

Daarom ook al dat geheimzinnig gedoe over het vakantieoord zowel als over de naam van haar vriendje die dan zelf nog eens loog tegen haar over zijn werkgever.

Die hele situatie moet haar gekrenkt hebben tot in het diepste van haar ziel. Men zou voor minder agressief worden. En wanneer ik dan nog opdaag met een glimlach op mijn gezicht en vertel dat ik terug kom om de boel in de gaten te houden, dan kan ik mij levendig inbeelden dat ze alle middelen aanwendt om zich alsnog te wreken op die schurk van een echtgenoot die aan de oorzaak ligt van alle vernederingen.

15:41 Gepost door Guillaume de Monts in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Een knap verhaal ! Zij houdt nog van haar man anders zou ze hem niet jaloers willen maken of zou ze zich niet wreken.
Je hebt je knap ingeleefd in je personages !

Gepost door: Passioneel | 23-06-08

De commentaren zijn gesloten.