26-05-08

Een burgemeester.

 

Wat angstig vraagt hij waarom ik dat wil weten.

- Ik had er over gehoord van een vriend, maar wist niet goed waar het was. Ik kom eens kijken om eventueel volgend jaar naar hier op vacantie te komen. 

- Het is hier wat verder. Van de straat kan je bijna niets zien, het ligt helemaal vescholen in het bos. Er staat enkel een discrete houten plaat aan de ingang waarop Laudelà is geverfd. Ze leven uitsluitend van hun eigen publiek, daarom staan er geen wegwijzers of grote borden. Het is eigenlijk al gesloten nu, er zijn nog maar een paar logés. Het is enkel open tijdens de schoolvakantie, in juli en augustus, omdat de mensen met kinderen komen.

- Wie komt daar dan dan?

- Veel Belgen en ook Nederlanders. Gezien de reservaties op vrijdag aanvangen en er soms mensen een paar dagen eerder naar hier afzakken mogen ze in afwachting op mijn terrein kamperen. Ik neem hun identiteit op, maar verscheur telkens de papieren wanneer ze vertrekken. Zo zie ik waar ze vandaan komen maar ik onthoud het niet

- Mijn vriend zei dat men daar seks heeft in open lucht.

- Eh bien... Ik ben er al een paar keer geweest. Soms lopen ze naakt effectief, maar seks heb ik niet gezien. Maar omdat hun domein niet rechtstreeks aan het meer ligt, hebben ze me gevraagd om naakt over mijn weide, die er tussenin ligt, te mogen lopen om te gaan zwemmen. Ze lopen dan allemaal samen naakt tussen de koeien. Ik heb daar niets op tegen, ik ben de enige die zicht heeft op die weide.

Waarop hij grijnst en nog een slok neemt.

- En die kinderen, lopen die mee naakt?

- Die rennen voorop door de weide.

- En wat doen zij daar verder?

- Ze lopen rond in lange kleren, ze mediteren, doen aan yoga en ze eten enkel vegetarisch.

Er valt een stilte, hij aarzelt, zijn blik wordt onzeker.  

- Als er iets verkeerd gebeurt in dat kamp, dan is dat toevallig, daarom heeft de uitbater er nog geen schuld aan. Een van zijn kostgangers heeft eens een meisje verkracht op mijn domein maar we hebben dat kunnen oplossen. De klacht is ingetrokken geweest en de zaak is verder zonder gevolg gebleven. De pers heeft er niets van geweten.

Hij aarzelt wat, neemt nog een slok pastis.

- De uitbater heeft ook een vriend die Bruno Bienot heet, een Saùlien. Ze hebben elkaar toevallig ontmoet terwijl die aan het liften was.

- Toevallig?

- Jaja, dat kan goed zijn dat ze elkaar toevallig hebben ontmoet. Hij doet daar nu animaties met de klanten. Die vent probeert te spreken met woorden zonder n en als hij geen gepast woord vindt, dan laat hij de n weg in het woord. Het is vermoeiend om naar hem te luisteren. N staat voor negatief, dus ze vermijden die letter, om niets negatief te zeggen.

- Wat is een Saùlien.

- Saùl is een sekte.

 

11:07 Gepost door Guillaume de Monts in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

komen bij lezen, het verhaal wordt echt een kleine triller, spannend (ik hoop voor jou dat het niet echt is gebeurd, want anders is het natuurlijk niet prettig) groetjes

Gepost door: Emily | 27-05-08

De commentaren zijn gesloten.