01-05-08

Perfide alibi's.

Helemaal nat in het zweet word ik wakker; in mijn droom ontspoorde er een trein boven mij. Het is drie uur, ik kan de slaap niet meer vatten. De indrukken van de laatste dagen spoelen gestaag door de synapsen in mijn hersenen en zoeken verbanden, ongerijmdheden en onwaarheden.

Er knipperen onophoudelijk rode LED's achter de sms-conversatie met Mabel. Ze houdt Esclarmonde weg van het feestje waar ze zo graag naartoe wilde omdat ze zogezegd ziek was. Maar dan doet ze wél de dingen die zijzelf wilde doen met dat zieke kind. Ze gebruikt verkleinwoorden met de ‘ke' wat ze nooit eerder deed en laat de ‘n' achterwege aan woorden. Dat is typisch Antwerps, net zoals die idiote tekst die aan de deur hing met het krolleke. Ze neemt het accent over van die smeerlap met zijn walgelijk kinderlokkerstaaltje. Het is duidelijk dat ze liegt over haar tijdsbesteding en die ziekte heeft ze er dan maar bij verzonnen om te verantwoorden dat Esclarmonde niet bij de scouts was, wat ik zou kunnen controleren bij de andere kinderen. Ze is bij dat schoelje geweest met dat kind.

Geld is ook geen probleem nu voor hen, want Mabel kan alle bankrekeningen gewoon leegmaken. Morgen moet ik meteen mijn Visa kaart blokkeren en de procuratie die Mabel heeft op mijn zichtrekening annuleren.

Hoe zou het zijn met Catherine? Sedert ik vertrokken ben nu drie dagen geleden heb ik geen bericht meer ontvangen. Zou ze intussen gerecupereerd zijn door Mabel? Goed mogelijk, Catherine in haar kamp lokken zou haar een goed eind op weg kunnen helpen om mij te kraken.

Hoe Mabel in mijn loods is kunnen komen om die papieren te stelen is mij nu ook duidelijk. Ik heb eens een reservesleutel gegeven aan een aannemer uit de buurt die er zijn spullen tijdelijk in wilde onderbrengen. Hij had er eerst aan Mabel over gesproken, vandaar dat zij het wist. Die sleutel heb ik nooit terug gekregen, zij zal hem opgevraagd hebben.

Wat mij ook vreselijk intrigeert zijn die verdwenen foto's. Wat wil ze bereiken door die te verstoppen? Mij beletten die te gebruiken als verdediging in een rechtszaak bij een scheiding? Waarschijnlijk. Ze zegt expliciet in haar brief dat ze geen juridische stappen zal ondernemen indien ik redelijk blijf. Het is perfide om dat zo te stellen omdat ze daardoor bij het minste wat niet naar haar zin is naar het gerecht kan stappen. Vandaar dus die buitensporige alimentatie-eis. Ze zal mijn weigering dat te aanvaarden beschouwen als onredelijk. Vermoedelijk zal ze ook willen aantonen dat ik geen goede vader ben. Maar een vent die zich niets van zijn gezin aantrekt maakt geen duizenden foto's van zijn kinderen. Daarom heeft ze er een massa weggegooid en beweert ze dat ik er geen gemaakt heb.

Op advies van die schurk heeft ze waarschijnlijk al een advocaat onder de arm genomen. Grappig is dat die ereloner van het kwade zijn activiteit nog eventjes zal moeten opschorten gezien ik geen adres heb achtergelaten waar hij zijn vorderingen en dagvaardingen naartoe kan sturen.

Ik moet een alibi verzinnen om hier te kunnen blijven, anders kan Mabel me ook nog aanklagen wegens verwaarlozing en het niet onderhouden van mijn gezin.

15:06 Gepost door Guillaume de Monts in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

scheiden het is toch wel wat hoe liefde kan omslaan in haat; toch spijtig voor de kinderen; en inderdaad als je weggaat thuis zonder eerst bij de vrederechter te melden dat je dat gaat doen, en je geen alimentatie geld voor de kinderen betaalt kan je worden veroordeeld voor verlating van familie.

Gepost door: Emily | 02-05-08

Realistische opmerking gelezen op je tekst, maar je kan je natuurlijk ook even nuchter opmerken of vrederechters een goed begin zijn van een scheiding. Realiteit overtreft echter vaak de fictie....treinen rijden dan gestaag over je heen
Eline

Gepost door: eline | 02-05-08

De commentaren zijn gesloten.