23-04-08

Toeval bestaat niet

 

Mijn spiegelbeeld geeft me de draagwijdte weer van de crisis.

Ik zit heel diep, heb hulp nodig, maar zoals is gebleken; in nood staat er steeds een reddende engel om de hoek. Het volstaat om open te staan, in verbinding met het universum, om het te zien. Men zendt de signalen uit, de gepaste persoon vangt ze op en biedt hulp.

De restaurant uitbaatster had begrepen dat ik niet de goede instelling had om te rijden en liet daarom haar zaak een uurtje op zijn beloop om zich te wijden aan mijn welzijn met een therapeutische sessie waardoor ze de overdruk in mijn bovenkamer heeft weggenomen en ik weer veilig de weg op kon. De hoeve waar ik da nacht doorbracht, heb ik als bij mirakel gevonden door dat kleine bordje naast de weg dat ik zag opduiken in het donker. Het wonderbaarlijke en betekenisvolle spektakel van de rijzende volle maan in dat idyllische kader, de broodnodige verkwikkende nacht, de haan die zich liet verschalken door een ezel, de boerin die 's ochtends speciaal voor mij een stevig omelet bakte, de sluiswachter die naar me toestapte toen ik stopte om me te oriënteren, deze pittoreske "stal" voor 400 € die precies beantwoordt aan mijn maandbudget dat mijn vrouw mij laat, het kan allemaal geen toeval zijn. Anne en haar hond zijn ook door de voorzienigheid gestuurd. Ik ben op de goede weg.

11:22 Gepost door Guillaume de Monts in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

hoi Paul ook al reageer ik hier " nooit " toch olg ik jouw verhaal, laat ons stellen dat we elkaar kennen van toen een Angel ons pad kruiste.
ik heb echter je verhaal over Cathérine etc blijven volgen, zij het via.
maar goed dat doet er niet toe.
Ik zie dat je toch probeert er iets van te maken
ook al verloopt het niet naar wens.
ik geloof niet geheel in de fictie hier, ik zie meer een Man ;-)
enfin wat is gebeurd moet je achterlaten nee niet vergeten, maar wat komen gaat, daar moet je in blijven geloven. En dan komt het goed, eens je die weg bewandelt.
Kay die blij is dat u haar mening deelde vandaag groet mét zonnekes .

Gepost door: Sunny-Kay// Diamond | 23-04-08

Alles wat een mens meemaakt in het leven heeft zijn betekenis en een waarom; meestal heeft God het goed met ons voor ook al lijkt dat niet altijd op het eerste gezicht. Later begrijp je het dan ineens. Groetjes Emily

Gepost door: emily | 24-04-08

De commentaren zijn gesloten.