08-04-08

Posttraumatische shock.

 

Terwijl ik naar Mabel's tante rij om er onderdak te vragen, krijg ik een sms bericht van mijn oudste dochter Geertruidis:

Wij zijn sinds gisteren aangekomen aan het Gardameer. Zalig weer, blauw water met bergen rond. Heel mooi. Hard genieten en relaxen ist hier. Dikke kus xxx.

Ik praat nog wat na met het oude mens over dit débacle. Ze begrijpt ons beiden maar ze wist niets af van Leonardo's 'aanhouding'. Mabel spreekt nooit over de problemen van de kinderen, alles gaat altijd opperbest volgens haar.

Het blijkt dat zij het geld heeft geleend voor de tweede uitstap naar Carcassonne.

' s Anderendaags 's avonds komt Mabel. Ze heeft iets waanzinnig: ze is uitgelaten, zeer expressief met de handen, hoort zichzelf graag praten en herhaalt alles een paar keer. Ze lijkt een vreemde vrouw. Voor het eerst praat ze over mijn rechtszaak met de buurman. Tot nu toe probeerde ze dat gegeven dat mijn hele leven heeft beïnvloed en me wakker hield te negeren en de signalen te ontkennen.

- Leonardo heeft mij moeten troosten gisteren, ik had een posttraumatische shocktoestand. Ik heb anderhalf uur liggen schokken op het bed.

Ik breng het gesprek op de man die ze heeft ontmoet tijdens haar vakantie, mijn grootste zorg.

- Hij is in een echtscheiding verwikkeld die hem veel pijn doet. Zijn vrouw van wie hij veel hield is met iemand anders aan de haal. Na de zomer zal hij scheiden.

- Waar werkt hij?

- Bij de krant Algemeen Antwerpen.

- Hij is onbekend op de redactie daar, ik heb het nagetrokken.

- Hij is in verlof zonder wedde.

- Daar is nooit iemand geweest die zo heet en bij het gerecht is er een pedofiel geregistreerd met die naam.

Ze lijkt eventjes uit haar lood geslagen, maar herpakt zich.

- Hij heet anders.

- Hoe dan ?

- Ik zal dat niet zeggen, want dan ga je die mensen weer lastig vallen. Ik zal het nog eens vragen waar hij werkt.

- Je zal hem nog zien?

- Hij komt misschien nog langs, misschien! Herhaalt ze terwijl ze haar wijsvinger in de lucht steekt.

Verder zal ze op alles letten, ze zal steeds vragen aan Leonardo wat hij doet wanneer hij weggaat en ze zal erop toezien dat niemand wat uitspookt met Esclarmonde.  Ze zal mij op de hoogte houden over de mensen waar ze naartoe gaat met haar. Wij maken een afspraak om de EOT procedure te starten bij de notaris, ze is er nu klaar voor.  

Wij nemen bijna zakelijk afscheid. Ik heb het gevoel een gekke verkoopster buiten te laten. Op straat blijft ze nog lang in haar geparkeerde auto telefoneren met het plafondlichtje aan.

Het lijkt alsof ze gestuurd wordt door iemand anders. Alles wat ze zegt is dubieus, ze vertelt tegenstrijdigheden, over sommige zaken liegt ze ronduit en die vent verandert gewoon van naam.  

Dit gesprek maakt alles nog ingewikkelder en dreigender. Mabel speelt het spelletje met die schurk mee. Ze dekt hem af.

In eenzame vertwijfeling stuur ik een sms naar Catherine:

Dégats en pensant que retourner serait une solution, M est folle.

Bizoux doux.

09:20 Gepost door Guillaume de Monts in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.