06-12-07

Regressieve dialoog 7

Late namiddag. 

Tegen Mabel.
- Hoe voel jij je nu ?
- Ik ben droevig, depressief en onzeker.
- Wat denk je er nu zelf van.
- Van wat ?
- Mijn affaire.
- Dat is een rouwproces dat ik moet doormaken, met dat verschil dat je nog leeft. Ik heb geprobeerd om iets aan onze relatie te doen, jij wou niet. Jij had moeten blijven gaan bij die psychologe.
- Bij dat onnozel kieken, dat miezerig achterbaks politiek gepistonneerd schepsel met die Mireille Matthieu pruik op haar kop dat mij vierkant uitlachte ? Ze begon verdomme telkens opnieuw over die burenkwestie.
- Dat maakt niets uit.
- Hoe dat maakt niets uit ? Ze had andere bedoelingen dan mij te helpen met mijn vaderlijk probleem. Ik heb haar vragen gesteld en ze heeft zelfs de moeite niet gedaan om daarop een antwoord te formuleren. Als mijn gebuur een probleem heeft met mij, dat hij dan maar zelf een advocaat engageert, eerder dan via slinkse dorpspolitieke manoeuvers dat onmens er toe te bewegen mij op andere gedachten proberen te brengen. Ze diende duidelijk een andere zaak dan diegene waarvoor ik haar betaalde. Ik overweeg om klacht in te dienen bij haar beroepsfederatie wegens onkunde en corruptie. Ik heb geen schuld aan onze moeilijkheden. Jij moet je probleem onder ogen zien : je kunt mij niet meer uitstaan.
- Ik mag niet argumenteren met jou van de psychiater.
Ze staat op en gaat weg.
Esclarmonde :
- Papa, waarom aai jij de poes nooit ?
- Ik aai mama.
- Maar dat is toch geen poes…

09:43 Gepost door Guillaume de Monts in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

"Ik heb geen schuld aan onze moeilijkheden. Jij moet je probleem onder ogen zien : je kunt mij niet meer uitstaan"
Waarom blijf je bij iemand die jou niet meer kan uitstaan? Waarom blijft zij bij iemand die ze niet meer zou kunnen uitstaan? Ligt de fout écht alleen bij haar? Treft jou écht geen enkele schuld? Is dat niet een beetje te gemakkelijk? Je handen in de lucht en je meest onschuldige blik: j'ai rien fait, moi.

Ik lees je blog graag, het maakt me moedeloos en opstandig LOL daarom reageer ik ook. Maar volgens mij is dit allemaal niet echt, hoewel het wel levensecht is. Jouw minnares post berichtjes en jouw vrouw reageert op reacties? Lijkt me toch een beetje raar.
Maar 'k zeg het; net omdat het zo uit het leven gegrepen is, vind ik het allemaal erg interessant. :) Zelfs al zou het niet echt echt zijn.

Gepost door: Fiebi | 06-12-07

De commentaren zijn gesloten.