08-11-07

De drie ruzies.

De ruzies die we hadden werden steeds giftiger en bleven telkens meer dan een dag bleven aanslepen.

De eerste ging over een paar korrels aarde die op de trap lagen. Ik werd schuldig bevonden aan opzettelijke bevuiling, lichtzinnigheid en drekkig gedrag. Na aangedrongen te hebben op een grondig onderzoek van mijn schoenzolen kon aldaar geen enkel atoom van de geïncrimineerde substantie gevonden worden. Mabel zocht niet verder naar de ware dader, het was van geen belang meer.

De tweede ging over een opmerking van mij over een oude televisiepresentator die al dertig jaar het scherm teistert met ticjes. Volgens Mabel was ik getikt want het hele land vond die vent fantastisch.

Een derde ging over de afstandsbediening van de televisie die zoek was. Ik werd beschuldigd van met kwaad opzet het ding te hebben verstopt om haar te beletten tv te kijken. Later bleek een van de kinderen het naar zijn kamer te hebben meegenomen.

De laatste ruzie kreeg een nieuwe, beangstigende dimensie. In een krampachtige gebogen houding bood Mabel haar wang aan. Terwijl ze zacht, met gestrekte vingers, een paar keer tegen de zijkant van haar kin kletste en me uitdagend strak in de ogen keek, siste ze:

- Sla me.

- Nee, waarom ?

Plots verstarde haar blik alsof er iets schuin achter mij haar aandacht had getrokken. Ik onderdrukte de neiging mij om te draaien. Ze richtte zich rustig op en zette kalm een paar stappen in de richting van het keukenblok. Ik volgde haar beweging gespannen. Ze trok de bovenste lade open en graaide er relatief lang en bedaard in, net zoals ze al 1000 keren had gedaan. Ze haalde er een schaar uit. Eventjes dacht ik dat de ruzie afgelopen was en dat ze opeens iets dringend moest knippen. Met beide handen op elkaar hield ze de schaar met de punt naar beneden als was het een dolk. Emotieloos stak ze er een paar keer heftig mee voor zich uit. Ze draaide zich plots een kwartslag en met volle kracht liet ze de punt op het aanrecht neerkomen. Het metaal ketste af op het graniet.

12:12 Gepost door Guillaume de Monts in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

hoi!jou een poosje gemist! toy op mijn blog

Gepost door: joz. | 08-11-07

hallo daar dit klinkt een beetje beangstigend alweer
hopelijk richt dit zich niet ooit eens tegen jou.
liefs van Angel

Gepost door: Angel | 08-11-07

OEI Was ze zo agressief???
groetjes

Gepost door: maike | 11-11-07

De commentaren zijn gesloten.