31-10-07

Toeval bestaat niet.

Op de autoweg gaat het oliedrukverklikkerlichtje op het dashboard van de auto branden en tegelijkertijd klinkt er zeurderig gezoem. Ik stop op de pechstrook. Een opgeroepen takelwagen sleept de auto naar een dealer. De diagnose luidt: de distributieriem is doorgebroken. Deze was pas nieuw. 

15:21 Gepost door Guillaume de Monts in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

hallo beetje pech he
mss had je dat mooie lied van hieronder moeten opzetten. hopelijk komt alles weer goed. er is nog zoiets als een garantie toch?
liefs van Angel

Gepost door: Angel | 31-10-07

Aan Angel, Over waarborg of aansprakelijkheid van de garage.
Ik heb twee expertises laten uitvoeren om mijn stelling te laten bevestigen: die riem was slecht gemonteerd. Waarschijnlijk stond er te veel spanning op en daarom is de oliepomp, die erdoor aangedreven werd vastgedraaid. Een van de lagers was namelijk wat uitgesleten en dat kan perfect doordat er te veel laterale druk op een gelagerde as komt te staan. In dat geval kwam de verzekering van de garage tussen wegens een fout van hun verzekerde. De twee experten stelden unisono dat de riem aan flarden is getrokken doordat de oliepomp is geblokkeerd. Die uitgesleten lager was gewone slijtage volgens hen. In dat geval was het een defect buiten waarborg en betaalde ik. Dit gebeurde toevallig net na een groot onderhoud waarbij de distributieriem preventief is vervangen geweest volgens de voorschriften van de fabrikant.
Oorzaak en gevolg werden netjes omgedraaid.
Door het uitvallen van de distributie aan hoge snelheid zijn kleppendeksel en turbocompressor ook defect geraakt.
De broodheren van schade-experts zijn verzekeraars.
Zoenen

Gepost door: Guillaume de Montségur | 01-11-07

Het probleem is dat niet alle garages de olie of waterpomp mee vervangen samen met de geleiders wanneer het tijd is voor een nieuwe distrubutieriem. Die moet niet maar is ten zeerste aan te raden.
Persoonlijk vind ik het een rot systeem, een echte dieselmotor vind je in mercedes of bmw, met ketting zoals het moet.

Gepost door: johan | 02-11-07

zoiets dat heet misschien synchroniciteit

Gepost door: honey bee | 11-11-07

De commentaren zijn gesloten.